Tre romantiska platser i Gran Canaria

Kanarieöarna är ett av de största semesterparadisen för svenskar. Årligen lockar det många turister från hela världen, men inte minst från Tyskland, Skandinavien och då i synnerhet just Sverige. Om du inte har varit här själv någon gång känner du med stor sannolikhet någon som har varit det. Planerar du en resa hit framöver finns det ett par romantiska platser som inte bör missas. Dessa besöks givetvis bäst med någon du tycker om. Här listar vi tre romantiska platser i Gran Canaria att utforska.

1.     Maspalomas

Tystnaden. Lugnet. Den säregna naturen. Kommer ni hit vid en tidpunkt där det inte är särskilt mycket turister är Maspalomas en upplevelse utöver det vanliga. Visserligen finns en risk att det samlas många besökare här, men mot slutet av säsongen kan det finnas möjlighet att njuta av platsen själv med någon du håller kär.

Maspalomas kan närmast beskrivas som en mini-öken, med sand tagen från den faktiska Saharaöknen. Den bräckta lagunen som ligger intill Maspalomas lockar många spännande fågelarter som är värda en titt.

2.     Vegueta – Las Palmas

Gamla stan Vegueta i Las Palmas är en plats som bäddar för romantik. Här kan du promenera, sitta på caféer och äta god mat i många timmar. När du är i Las Palmas bör du inte heller missa att gå till Las Canteras, en stor strand som ligger väldigt centralt. Strandpromenaden längs stranden är även den mycket vacker och definitivt något som är utmärkt att göra med den man gillar.

När ni har sett både Vegueta och Las Canteras kan det vara läge för en avslutning på Avenida de Triana, som är den största gatan i staden. Här finns mängder av affärer som går utmärkt att båda fönstershoppa och faktiskt shoppa i.

3.     Fataga

Kanarieöarna är inte minst känt för sin vackra miljö och sina berg. I bergen finns en uppsjö av olika små och pittoreska byar. Ett tips för en romantisk och mysig dagsutflykt är att besöka den lilla byn Fataga. Här kan ni bara promenera runt bland de trevliga gränderna och köpa utsökta mandelkakor på det lilla bageriet i byn. Vill ni fortsätta utforska bergen kan ni promenera uppåt till den lilla staden Santa Lucía. I Santa Lucía bör ni inte att missa att äta på den välrenommerade restaurangen El Parador, som ni kommer att se precis när ni kommer fram. Förutom god mat bjuds ni också på en storslagen utsikt över de kanariska bergen.