Ta sig hit

Gran Canaria är ett av de mest populära resmålen i hela Europa, med drygt två miljoner besökare varje år. För att ta sig till Gran Canaria kan man antingen färdas med flyg eller med båt.

Flyg

Direktflyg avgår från de flesta av Sveriges flygplatser och alla stora resebyråer anordnar både paketresor och flygstolar till Gran Canaria året om. Andelen skandinaviska turister är förhållandevis hög på ön och vill man åka på riktigt billig semester till denna soliga, spanska ö, så håller man koll på resebolagens sista minuten-erbjudanden och försöker åka under lågsäsong, dvs. mitt under skolterminerna. Från flygplatsen går regelbundna flygbussar till alla populära destinationer, om man inte skulle ha transfer inkluderad i sin biljett, annars är taxi och hyrbil också bekväma alternativ. Det går även en hel del flyg till Barcelona och här kan du läsa om hotell i Barcelona som vi gillar.

Båt

Från Spanien kan man ta sig till Gran Canaria med färja, resan tar över ett dygn, men på de fräscha färjorna finns allsköns bekvämligheter. Det går också att att med sig en bil ombord på färjan. Även mellan de olika Kanarieöarna kan man ta sig med båt. Att åka båt i detta vänliga klimat är en underbar och avslappnade upplevelse.

Ta sig runt på Gran Canaria

Buss

Det privata bussbolaget Global har frekventa bussturer runt hela Gran Canaria, bussarna är fräscha och bekväma, och utrustade med luftkonditionering.hotell gran canaria

I huvudstaden Las Palmas kan man ta sig runt med vanliga stadsbussar, eller turistbussar som guidar en runt i den vackra staden.

Taxi

Det finns gott om taxitjänster på Gran Canaria för den som önskar privat färdeskort. En taxiresa kostar givetvis mer än en bussresa, men tar en också både snabbare och bekvämare till ens destination. Ska man inte åka så långt kan en taxiresa vara en god idé.

Socomtaxi och Radio Taxi San Juan är öns två främsta, officiella taxibolag. Bestäm pris i förväg, eller låt taxametern rulla.

Hyrbil

Är man äventyrligt och självständigt lagd så är hyrbil det ultimata sättet att resa runt på de flesta öar, och Gran Canaria är inget undantag. Det finns så mycket att se på denna Atlantö, bortom de turistsmockade badorterna, många blir förvånade över vilken skönhet som finns! Det går jättebra att sätta ihop ett eget resprogram efter bussarnas tidtabell, men den som hellre själv bestämmer tider och rutter får en härlig upplevelse genom att hyra en egen bil. Det finns otaliga uthyrningsfirmor på Gran Canaria, dels på flygplatsen, men också vid alla populära semesterorter.