Stränder

Stränder för varje smak

Gran Canaria kust är 60 km lång och större delen av denna täcks av gyllene stränder. De flesta turisttillhåll finns på södra delen av ön av anledningen att stränderna här är så vackra, långa och breda. Trots att de flesta stränder på Gran Canaria är uppskattade så skiljer det ganska mycket på deras karaktär vilket är en av anledningarna till varför så många människor älskar denna ö – det finns stränder för alla smaker!

De stora stränderna

Maspalomas är namnet på Gran Canarias mesta strand. Det är här de flesta av öns vykortsbilder tas och allt från nudister till barnfamiljer och gaypar känner sig välkomna. Stranden är lång och bred och övergår i ett landskap som påminner om öken. Allt man kan tänka sig i form av mat, dryck, sporter, lekar, trygghet och bekvämligheter finns tillgängliga.hotell gran canaria

Playa del Inglés är en enorm strand som ofta kan upplevas som ganska blåsig. Även här finns alla bekvämligheter man kan önska sig, såsom en Röda Korset-station, en strandpromenad kantad med den ena baren, restaurangen och souvenirbutiken efter den andra, vattensporter, solstolar och parasoller. I närheten ligger en uppsjö av hotell, lägenheter, butiker och nattklubbar. Detta är en fulländad strand för de som vill ha nära till allt under sin semester.

Mindre guldkorn

San Agustín är en omtyckt sandstrand, faktum är att detta var en av de första stränderna som blev riktigt populära när turisterna började välla in över ön. Dock är San Agustin ganska liten och upplevs av många som lite för blåsig, vilket i och för sig har lett till att den sällan är överbefolkad.

I ett lite lugnare område, strax intill golfbanan, finns Meloneras. Denna strand är varken stor eller liten och lockar ofta lite mer kvalitetsmedvetna personer. Strandpromenaden består av flotta butiker och restauranger med gott rykte, och hotellen i närheten är i de flesta fall yngre än 10 år, samt innehavare av fyra eller fem stjärnor. Själva stranden är av sand och alla bekvämligheter finns tillgängliga.

För barnfamiljer som önskar en lite mindre och lugnare plats än Maspalomas är Amadores ett perfekt alternativ. Detta är en lugn strand med grunt vatten och väldigt liten sjögång. Här finns barer och butiker, parasoller och en Röda Korset-station. Två stora hotellkomplex omger stranden, som dock är öppen för alla.